UW stem telt!

oktober 7, 20230
GBLV fractie in actie
Leidschendam-Voorburg 7 oktober 2023 – De fractie van de lokale politieke partij GBLV/Gemeentebelangen is deze zonnige zaterdagochtend de straat op gegaan om te luisteren naar inwoners en hun bevindingen over de directe leefomgeving. Hierbij zijn ook de voor de partij kenmerkende gerbera’s uitgedeeld.
Met de boodschap “Wij willen niet uw stem, maar wij willen wel uw stem horen” zijn de leden van de fractie het gesprek aangegaan. Middels het aan de gerbera bevestigde kaartje kunnen inwoners ook per mail reageren. Een veel gehoorde klacht is, dat politieke partijen zich alleen tonen vlak voor de verkiezingen en niet luisteren naar de inwoners in de periode tussen de verkiezingen. De komende weken wordt het straatbeeld weer overspoeld met politici, die campagne voeren voor de landelijke verkiezingen op 22 november. Met een kwinkslag naar die verkiezingen is GBLV de straat opgegaan om juist te luisteren naar de inwoners. Vandaar de slogan “Wij komen niet uw stem HALEN, wij willen wel uw stem HOREN.”
Koos van Wissen GBLV-raadslid: “Het is leuk om op deze manier met de inwoners in gesprek te gaan. We hebben veel enthousiaste reacties gehad van mensen, die graag hun stem wilde laten horen.” De gerbera’s krijgen een mooie plek in veel woonkamers in Leidschendam-Voorburg. De vragen en zorgen, die met de fractie gedeeld zijn gingen onder andere over groenbeheer en eenzaamheid. GBLV-raadslid Sanja Duijvestijn, die in haar spaarzame vrije tijd ouderen bezoekt: “Eenzaamheid is een belangrijk thema. In onze gemeente wonen verhoudingsgewijs veel ouderen. Goed dat wethouder Bremer deze week op verschillende plekken praatbankjes heeft geplaatst, een prima ontmoetingsplek voor jong én oud in de directe woonomgeving. Een goede timing met dit prachtige herfstweer.”

Sanja Duijvestijn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *