Waarom lokaal?

Tot onze grote teleurstelling zijn het steeds vaker ‘landelijke onderwerpen’ die de gemeenteraadsverkiezingen domineren. Het is bijna een proefverkiezing geworden voor de grote landelijke partijen. Gelukkig stemt de laatste jaren een groeiend aantal Nederlanders op lokale partijen. Maar wat is nou eigenlijk de meerwaarde van het stemmen op een lokale partij, ten opzichte van een partij met ‘landelijke wortels’? Hieronder staan de 5 voordelen van onze partij beknopt uiteengezet.

1. Wij zijn niet verbonden aan een landelijke partij, en hebben daarom alle vrijheid in het samenstellen van een evenwichtig en sterk politiek programma, waarbij we de inwoners van de gemeente zo veel mogelijk betrekken. Er zijn geen politieke dogma’s die ons van bovenaf worden opgedrongen.

2. De partij bestaat uit betrokken mensen, die erg goed weten wat er leeft in deze gemeente. Dit komt omdat wij actief de wijken in gaan om de dialoog met de bewoners aan te gaan. Voor ons staat de mening van de inwoners te allen tijde voorop.

3. Waar mogelijk prefereren wij een ietwat ‘a politieke’ maar vooral pragmatische benadering. “Zeg wat je doet, en doen wat je zegt.”

4. Een lokale partij vertegenwoordigt niet alleen maar de mening van een bepaalde klasse of ideologische groep, zoals het geval is bij landelijke partijen, maar vertegenwoordigt juist de gehele gemeenschap. Dit is goed te zien aan de mensen binnen onze eigen partij, ze hebben zowel een linkse als rechtse achtergrond, zijn jong en oud, hoger en lager opgeleid… ook dáár zit onze kracht!

5. We zijn niet nieuw en onervaren, evenmin populistisch of een ééndagsvlieg. Gemeentebelangen bestaat al ruim 40 jaar, lees hier onze geschiedenis en neem ook eens een kijkje in onze vele persberichten, en zie hoe we het college hebben wakker gehouden gedurende de afgelopen jaren (en blijven doen!). Gemeentebelangen kun je ook volgen op twitter of facebook.

Meer weten over gemeentebelangen? Mail ons!

Lees ook: