Oranjekwartier Voorburg

december 20, 20210

 

Bron: Vlietnieuws

NIEUWE VRAGEN OVER SLOOP ORANJEKWARTIER VOORBURG

De gemeenteraadsleden Sanja Duijvestijn (GBLV) en Coen van Hoogdalem (PvdA) hebben B&W een aantal vragen gesteld over de door woningcorporatie Wooninvest voorgenomen sloop van 96 woningen in het Voorburgse Oranjekwartier.

Zo wil het duo weten of de Raad van Commissarissen bij Wooninvest echt met de sloop heeft ingestemd. Het vermoeden bestaat dat het besluit door een interim bestuurder bij de corporatie is genomen. De raadsleden willen verder weten wat er met alle adviezen van bewoners is gedaan. Het lijkt er volgens hen op dat die gewoon terzijde zijn gelegd.

Op grond van ervaringsdeskundigen stellen de gemeenteraadsleden dat renovatie van de panden veel eenvoudiger kan dan Wooninvest het doet voorkomen. Zij vragen B&W daarover in gesprek te gaan met de corporatie.

Duijvestijn en Van Hoogdalem vragen voorts naar de kosten van het slopen. Zij willen inzicht in de berekeningen daarvoor. ‘Is er rekening gehouden met de inflatie en de stijging van de energieprijzen?’

Het GBLV-gemeenteraadslid wil daarnaast weten of sloop mogelijk is terwijl de gemeente een verzoek van de Stichting het Cuypersgenootschap behandelt om de woningen in de Emmastraat, Prins Hendrikstraat en Oranje Nassaustraat als gemeentelijk monument te bestempelen. ‘Wat zijn de formele behandel-, bezwaar en beroepstermijnen’, zo wil het raadslid over dat verzoek weten.

 

Sanja Duijvestijn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *