Klaar voor de toekomst!

januari 26, 20220

 

De leden van GBLV/Gemeentebelangen hebben op 24 januari tijdens een bijzondere algemene ledenvergadering de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma vastgesteld. Op de lijst staan, samen met lijstrekker Bianca Bremer, 21 mensen met verschillende achtergronden en met hart voor de lokale samenleving.

De leden van GBLV/gemeentebelangen hebben op 24 januari tijdens een bijzondere algemene ledenvergadering de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 vastgesteld. 

GBLV/Gemeentebelangen heeft een roerige periode achter de rug. Maar, na het vaststellen van het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst heeft iedereen uitgesproken nu met positiviteit en goede moed zich vol in te willen zetten voor onze inwoners, ondernemers en het verenigingsleven.

Bianca Bremer: “Ik ben trots op deze lijst met goede kandidaten! En ja, onze huidige fractievoorzitter ontbreekt op de lijst. Frank Rozenberg heeft aangegeven dat hij, vanwege zijn drukke baan, zich niet meer verkiesbaar wil stellen. Zijn expertise op diverse terreinen gaan wij zeker missen.” 

Het interim bestuur heeft in een zeer korte tijd heel zorgvuldig een kandidatenlijst opgesteld en veel inspanning geleverd om Marien van Wijk en Ed Klaarhamer weer terug te halen bij GBLV om gezamenlijk één krachtige lokale partij te vomen. Daarmee wordt ook de nieuwe lokale partij LVSL opgeheven. 

Marien van Wijk: “De onvrede die er voor zorgde dat ik uit de partij stapte is op een goede manier opgelost en uitgesproken waardoor ik me met de volle 100% weer kan inzetten voor GBLV”.

Anjo van der Burgt (interim bestuursvoorzitter) : ”Door Marien van Wijk en Ed Klaarhamer weer terug te halen naar GBLV/Gemeentebelangen hebben we versplintering in de gemeenteraad kunnen voorkomen.”  

Ook de visie van GBLV/Gemeentebelangen op Leidschendam, Stompwijk en Voorburg is door de leden vastgesteld. Deze visie is tot stand gekomen door goed te luisteren naar de inwoners, ondernemers, verenigingen, (zorg) instellingen en het bedrijfsleven; immers ‘Samen maken we Leidschendam-Voorburg’. In dit programma kijkt GBLV niet alleen naar de komende raadsperiode, maar wordt ook een stip op de horizon gezet. Niet alles kan in de komende vier jaar volledig geïmplementeerd zijn en vereist daarom een doorkijk naar de toekomst. Het accent ligt op wonen, bereikbaarheid, duurzaamheid en burgerparticipatie, met daarnaast ook aandacht voor belangrijke thema´s zoals de energietransitie enhet klimaat. Walter Rosbenders, lid programmacommissie: “We hebben een goed programma met een visie voor de lange termijn en concrete actiepunten voor de komende 4 jaar. Binnenkort wordt het programma gepresenteerd en is dan via de website beschikbaar”.

GBLV/Gemeentebelangen heeft laten zien veerkrachtig te zijn door ook moeilijke situaties het hoofd te kunnen bieden en kijkt nu vol vertrouwen naar de toekomst.

 

Sanja Duijvestijn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *