Kandidaten

https://www.gblv.nl/nl/wp-content/uploads/2022/01/Hans-Peter-Klazenga.jpg

GemeenteraadslidHans Peter Klazenga

Wie ben je?
Hans Peter Klazenga, als sinds 1994 raadslid voor GBLV/Gemeentebelangen. In het dagelijks leven werkzaam als verzuimbegeleider; het mooie aan dit vak is dat je mensen en bedrijven kunt helpen om weer aan het arbeidsproces deel te nemen. En dat is ook waar ik mij al jaren voor inzet in de gemeente; de stem van de inwoners laten doorklinken in de Raad. Het gaat uiteindelijk om onze inwoners.

Waar woon je (kern + wijk)?
Raadhuiskwartier Leidschendam

Wat zijn je expertises of portefeuilles indien van toepassing?
Ik vind het belangrijk om met mijn voeten in de klei te staan, te luisteren naar de inwoners en hun belangen zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. Dat doe ik al jaren door kort bondig en direct te zijn; niemand zit te wachten op oeverloze verhalen. Zeg wat je doet en doe wat je zegt.

Wat is je lievelingsplek in de gemeente, waarom?
Het oude Raadhuis van Leidschendam met daar omheen het Marienpark. Hier komt oud en nieuw op een mooie wijze tot elkaar en is daarnaast een ontmoetingsplek voor velen.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?
Door echt te luisteren naar onze inwoners, kunnen we de gemeente vooruit helpen. En als we dan ook nog eens out of the box durven te denken, denk ik dat we de gemeente leefbaar, groen en ook voor jongeren interessant kunnen houden.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?
– meer invloed geven aan de inwoners van de verschillende wijken, uiteindelijk zit daar de kennis. Noem het burgerparticipatie maar dan zo ingericht dat de inwoner echt invloed heeft;
– wet- en regelgeving zodanig inrichten dat er door de gemeente wordt meegedacht in oplossingen en het woord kan niet zou verbannen moeten worden;
– het groen in de wijken zoveel mogelijk behouden en de schaarse openbare ruimte optimaal inrichten.

Wat betekent GBLV/Gemeentebelangen voor jou?
GBLV is de partij die mij nauw aan het hart gaat, als ruim 28 jaar. GBLV staat los van de landelijke dogma’s en richt zich puur op het belang van de inwoners in deze gemeente. En dat is waar de politiek over moet gaan; de infrastuctuur, het groen, de cultuur- en sportvoorzieningen in dit dorp. Mij interesseert het niets wat ze in Den Haag zeggen en doen. Het gaat mij om het plaatselijk belang! En dat is waar GBLV voor staat; kort, bondig en direct!