GBLV verbaasd over asbestverontreiniging Mariënpark

april 15, 20130

Bij een grondonderzoek op het braakliggende terrein van Mariënpark zijn op twee plaatsen enkele stukjes asbesthoudend materiaal aangetroffen. GBLV (Gemeentebelangen Leidschendam-Voorburg) is onaangenaam verrast door de summiere communicatie naar de omwonenden en ook door het feit dat de grond al geruime tijd is vrijgegeven, omdat het terrein asbestvrij zou zijn.

“Slechts een aantal directe omwonenden hebben een brief van de gemeente ontvangen waarin wordt uitgelegd dat er asbesthoudend materiaal is aangetroffen, maar andere inwoners van de wijk zijn niet geïnformeerd. Het braakliggende terrein van Mariënpark met die asbest is wel een plek waar al die tijd kinderen hebben gespeeld,” aldus Hans Peter Klazenga, fractievoorzitter GBLV.

Volgens GBLV is het een vreemde gang van zaken dat in oktober 2010 de grond “schoon is opgeleverd”, en er nu opeens asbest wordt aangetroffen. GBLV vraagt zich om deze reden af hoe het is gesteld met soortgelijke braakliggende terreinen in de gemeente. “Het braakliggende terrein op de Plaspoelkade in Leidschendam was in 2008 ook ineens afgezet vanwege asbestverontreiniging, en dat terrein ligt er nog steeds onveranderd bij met puin en stukken fundament aan de oppervlakte” vertelt Klazenga.

GBLV vindt dat er snel opheldering moet komen over de aangetroffen asbest op het terrein van Mariënpark, omdat het de volksgezondheid betreft. GBLV zal om die reden vragen stellen aan de verantwoordelijk wethouder in de commissie Openbaar Gebied van dinsdag 16 april aanstaande.

Robin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *