Buurt denkt mee met inrichting Noorthey

februari 15, 20230

De gemeenteraad is 14 februari akkoord gegaan met de plannen voor woningbouw op de Noorthey en het terrein van de Gamma. De lokale politieke partij GBLV/Gemeentebelangen heeft hierbij specifiek aandacht gevraagd voor de inrichting van het groen en het ontwerp van de woningen bij de Noorthey. GBLV vindt het belangrijk dat de buurt hierover mee kan denken.

Marien van Wijk (GBLV): “Voor GBLV is het belangrijk dat de nieuwbouw zo goed mogelijk past in het groene karakter van de omgeving. Wij zijn blij dat wethouder Bremer heeft aangegeven dat de buurt kan meedenken met de inrichting van het groen en het gevelontwerp van de woningen op de Noorthey.”

De woningen komen in plaats van de kassen en de Gamma, die stonden in het gebied. De woningen op de Noorthey beslaan ongeveer 15% van de ruimte, die de kassen voorheen innamen. Er komt dus meer groen terug. Het gebied wordt dus nog interessanter voor recreatie. Marien van Wijk: “De boerencamping Noorthey is een gewilde locatie voor kampeerders. GBLV staat voor ondernemers en wij vinden het belangrijk dat ook in de toekomst veel toeristen kunnen genieten van dit gebied. De toezegging van de wethouder dat de campinghouders hun huidige activiteiten nu en in de toekomst mogen blijven ondernemen is daarom belangrijk.”

Sanja Duijvestijn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *