GBLV blij met start bouw WZH Nieuw Rustoord

GBLV/Gemeentebelangen is blij met de uitspraak van de Raad van State inzake Rustoord. De bouw van WoonZorgcentra Haaglanden (WZH) Nieuw Rustoord in Voorburg kan beginnen. Dat betekent voor mensen met dementie uit Leidschendam-Voorburg weer verzorging in de eigen gemeente.

Met de uitspraak van de Raad van State is de bouw voor een verpleeghuis voor mensen met dementie na 2 jaar een feit. Op de plaats van WZH Rustoord Voorburg komt nieuwbouw voor mensen met dementie. De bezwarenprocedure is afgerond. Dat betekent dat mensen met dementie uit Leidschendam-Voorburg niet meer naar verpleeghuizen in Den Haag of Zoetermeer hoeven. Gewoon weer in de eigen gemeente, dichtbij de familie en mantelzorgers.

Robin van Wissen, raadslid GBLV: “We zijn blij met de uitspraak van de Raad van State. Nu kan de bouw van WZH Nieuw Rustoord dan eindelijk van start. Voor mensen met dementie uit Leidschendam-Voorburg betekent dit verpleegd worden in de eigen omgeving. Dichtbij familie en mantelzorgers in de eigen gemeente. Een prima ontwikkeling voor Leidschendam-Voorburg.”VanWissen_Rustoord
Foto: Robin van Wissen bij oud Rustoord (archieffoto GBLV)