24 uurs huisartsenpraktijk in Mariënpark

GBLV/Gemeentebelangen vindt dat er opnieuw een huisartsenpraktijk in het huidige Mariënpark, het zogenaamde Atriumgebouw, moet komen. GBLV ondersteund daarmee de inspanningen van het college om de bewoners van het huidige Mariënpark te faciliteren op gebied van activiteiten en huisartsenzorg.

In de commissie maatschappelijke activiteiten is met het afgeven van het bestemmingsplan Nieuw Mariënpark duidelijk geworden dat er inspanningen worden verricht om een huisartsenpraktijk in het huidige Mariënpark onder te brengen. Het zou mooi zijn als deze huisartsenpraktijk ook de functie van avond/nacht bereikbaarheid gaat vervullen. GBLV is van mening dat mocht de SEH Anthoniushove met de daaraan gekoppelde huisartsenpost SMASH wegvallen, dat dit dan een prachtige oplossing zou zijn. Een huisartsenpraktijk in het huidige Mariënpark met daaraan gekoppeld een avond- en nachtpraktijk. Dat is voor de 74.227 inwoners uit Leidschendam-Voorburg en Stompwijk een bijzonder goede zaak zijn. GBLV maakt zich sterk voor deze prachtige kans.

Ron Guleij, raadslid GBLV: “Een huisartsenpraktijk heeft zijn nut al eerder bewezen in het Atriumgebouw. En met de avond/nachtdiensten dichten we een gat wat mogelijk ontstaat door de sluiting van de dokterspost op Anthoniushove, met daarnaast een uitbreiding van het aanbod van activiteiten in het Atrium”.

Freek Steutel, raadslid GBLV: “Onvoorstelbaar dat je met het mogelijk wegvallen van de dokterspost Anthoniushove naar het Bronovoziekenhuis in Den Haag moet. Een avond/nachtpraktijk in Mariënpark is een prachtige kans, die we niet voorbij moeten laten gaan. GBLV hoopt op korte termijn op een dialoog met beide organisaties. Die moet er komen,” aldus Steutel.Mariënpark ingezoomd