Gevaarlijk winkelen in de Herenstraat

GBLV/Gemeentebelangen heeft vragen gesteld over de fietsveiligheid tijdens koopzondagen in de Herenstraat. Wanneer in het oude centrum activiteiten worden georganiseerd moet het verboden zijn daar te fietsen. Het levert namelijk gevaarlijke situaties op voor het winkelend publiek.

Het sale-weekend van 6 en 7 juni jl. was daar een voorbeeld van. Monica Velù: “Ik zag scooters, fietsers en zelfs wielrenners en een enkele motor die met behoorlijke snelheid tussen het winkelend publiek doorrijden. Dat is wachten op ongelukken. Op zaterdag is een fietsverbod van kracht tot 17.00 uur. Dat wordt slecht gehandhaafd, maar het bestaat wel in ieder geval. We hebben de winkeliers de mogelijkheid gegeven op zondag open te zijn, maar de straat moet dan wel veilig zijn voor bezoekers.”

GBLV heeft daarom gevraagd iets aan deze situatie te doen. Sowieso mag beter
gehandhaafd worden, maar wij vinden dat ook op de koopzondagen een fietsverbod
nodig is. Bovendien moet het fietsverbod beter gecommuniceerd worden, omdat op
weekdagen wèl in de Herenstraat gefietst mag worden.

De fractie van GBLV hoopt op korte termijn te horen wat voor maatregelen getroffen kunnen worden om het winkelend publiek ongestoord te laten winkelen in het weekend en dus ook op een koopzondag. En zeker, omdat in het zomerseizoen vaker evenementen in de Herenstraat georganiseerd worden, zijn snelle maatregelen noodzakelijk wat GBLV betreft.

Herenstraat-In-Voorburg_3392_image