GBLV in de bres voor verkeersveiligheid ouderen Leidschendam centrum

De fractie van GBLV is bijna een jaar bezig om de verkeersveiligheid in Leidschendam centrum te verbeteren. Er zijn diverse punten aangepast door de Gemeente maar dit volstaat nog lang niet. Juist door de herinrichting van het oude centrum zijn er gevaarlijke situaties ontstaan.

GBLV/Gemeentebelangen heeft al meerdere rondgangen met verkeersdeskundigen en ambtenaren gemaakt om gevaarlijke en onlogische verkeerssituaties aan de orde te brengen. Onder andere de bestrating rondom zorgcentrum Vlieterhove aan de Rijnlandstraat. Helaas is de situatie onveranderd en blijft GBLV hier aandacht voor vragen.

Recentelijk gaven de bewoners van Vlieterhove aan dat het oversteken zonder zebrapad een gevaarlijke onderneming is. Marien van Wijk van GBLV Ombudsteam: “Wij hebben vorig jaar al meerdere keren aangegeven dat hier een deugdelijke voetgangers oversteekplaats moest komen. Nu deze er nog steeds niet is zullen wij, samen met de andere partijen, een motie indienen om de handen op elkaar te krijgen in de Raad voor een snelle beslissing en uitvoering daarvan”.

Verkeersveiligheid hebben wij als GBLV hoog in het vaandel staan en daar mogen de ouderen in onze gemeente zeker niet in overgeslagen worden. Ouderen Vlieterhove