Bewoonster wijst gemeente op knelpunten rond de Damlaan

Mevrouw Sandra Zuiderwijk uit de Verzetsheldenbuurt te Leidschendam heeft het Ombudsteam van GBLV/Gemeentebelangen aangeschreven omtrent moeilijk te nemen knelpunten bij oversteekplaatsen in het verkeer rond haar woonomgeving en de Damlaan.

Sandra is slecht ter been, doordat zij in 2010 op jonge leeftijd gedeeltelijk verlamd is geraakt. Hierdoor heeft zij een groot gedeelte van kwaliteit van het leven in moeten leveren maar daar wil zij zich niet bij neerleggen. Zij krijgt dagelijks met (verkeers)problemen te maken, die haar deze kwaliteit nog meer ontnemen. Deze knelpunten heeft zij beschreven en het Ombudsteam van GBLV heeft actie ondernomen. Verkeersdeskundige Ton Braam van de gemeente Leidschendam-Voorburg is door GBLV uitgenodigd om samen met Sandra en het OBT (Ombudsteam) een wandeling langs deze knelpunten te maken. Daartoe was Ton ten zeerste bereid. Deze rondwandeling vond woensdag 9 juli jl. plaats.

Ondanks de vele regen die dag, heeft Sandra de knelpunten laten zien en haar ongezouten mening hier over kunnen gegeven. Het Ombudsteam en Ton Braam moesten eensluidend toegeven, dat zij op vreemde situaties werden gewezen. Als voorbeeld een oversteekplaats voor o.a. rolstoelen en scootmobiels, die eindigt met een boom waar zij niet omheen kunnen(!). Het was goed dat er eens door een andere bril naar deze situaties werd gekeken. Verkeersdeskundige Ton Braam heeft zijn aantekeningen op zijn plattegrond onderstreept en gaat zijn uiterste best doen om deze knelpunten te verbeteren of aan te passen. U ziet dat deze initiatieven zeker gewaardeerd worden.
Verkeersveiligheid mindervalidenFoto: Lida v.d. Akker Vlnr: Marien van Wijk (GBLV), Sandra Zuiderwijk, Ton Braam (verkeersdeskundige), Nico Hooijmans en Jean Thierry (GBLV)