Ongewenste grondverkoop in Stompwijk

GBLV/Gemeentebelangen en ChristenUnie-SGP hebben vragen gesteld aan wethouder Rouwendal over grondposities die te koop worden aangeboden langs de Stompwijkseweg.  

Het gaat om een bedrijf uit ’s-Hertogenbosch dat met een brochure de grondaankoop aanprijst als investering en verwijst naar de woningbouwbehoefte. Aangezien het om agrarisch buitengebied gaat, lijkt het genoemde politieke partijen ongewenst om daar woningbouw te creëren. 

GBLV-raadslid Marien van Wijk: “We moeten zuinig zijn op ons groene buitengebied. Dit soort acties van investeringsmaatschappijen vinden wij ongewenst”.
Coert Bregman, commissielid CU-SGP vult aan: “Omwonenden zitten niet op zulke acties te wachten. Wat kan dit inhouden voor de toekomst van overige percelen en de agrarische bedrijven?”

Om hier duidelijkheid over te krijgen hebben de partijen gezamenlijk vragen gesteld aan de wethouder. “Wij willen geen ongewenste praktijken en onrust onder de bewoners over plannen die niet duidelijk zijn” aldus de beide woordvoerders.