Coronacrisis als schaamlap

CVoor de zomervakantie brak er paniek uit in de coalitie: het project Schakenbosch ging door een amendement van GBLV/Gemeentebelangen/D66/GroenLinks met steun van raadslid Brans (VVD) niet door. De coalitie met slechts 1 stem meerderheid in de raad zakte door haar hoeven.

Tijdens de zomervakantie ging de coalitie op zoek naar een nieuwe meerderheid. D66 bedankte voor de eer, maar GroenLinks hapte toe: in ruil voor een wethouderszetel en wat aanpassingen op het coalitieakkoord ging men in zee met de coalitie.

Maar ja… hoe verkoop je als coalitie aan de inwoners dat GroenLinks opeens moest toetreden? Niet door te zeggen dat je je wethoudersbaantje niet wilt verliezen.

Het is treurig om te zien in een tijd dat de besmettingen, ziekenhuisopnames en sterfgevallen weer toenemen, de nieuwe coalitie de coronacrisis als schaamlap durft te gebruiken om het eigen gewin en lijfsbehoud te camoufleren.

GBLV/Gemeentebelangen heeft hier eigenlijk geen woorden voor.

Wij hopen in ieder geval dat de tweede coronagolf die op het punt staat door te breken, de inwoners en bedrijven van Voorburg, Leidschendam en Stompwijk zal ontzien.

Houd afstand en koop lokaal!

Samen maken we Leidschendam-Voorburg!