Arnold Brans gaat fractie versterken

Raadslid Arnold Brans heeft besloten om per direct de fractie van GBLV/Gemeentebelangen te versterken. Hij verlaat de VVD-fractie, waardoor GBLV/Gemeentebelangen met tien zetels de grootste partij in de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg wordt.

Arnold Brans: ”Nadat ik het amendement over Schakenbosch van GBLV, D66 en GroenLinks had gesteund, is er tussen mij en de VVD-fractie helaas een onwerkbare situatie ontstaan. Ondanks een aantal gesprekken, waarin ik mij constructief heb opgesteld, leidde dat niet tot resultaat. Wat mij bij GBLV/Gemeentebelangen vooral aanspreekt is, dat het belang van de burger altijd voorop staat.”

GBLV-fractievoorzitter Frank Rozenberg was niet verrast toen Arnold Brans zich meldde voor een versterking van de GBLV-fractie: ”Wat Brans bij Schakenbosch heeft laten zien, is dat hij zijn standpunt uitstekend kon beargumenteren vanuit een groter belang dan het toen voorliggende collegevoorstel. Dat lef is in de huidige politiek ver te zoeken. We waren er dus eigenlijk vrij snel met elkaar uit, waarbij ook diverse dossiers vooraf goed zijn doorgesproken. Naar elkaars standpunten luisteren in een fractie is immers van groot belang!”