Column Bianca Bremer

Column

We zijn nu zo’n 2 maanden in het nieuwe jaar, en ik moet zeggen, het is al best roerig geweest in de politiek. Zo kwam wethouder Rouwendal op het idee om nog meer sociale woningen toe te voegen aan het Fluitpolderplein en in de Prinsenhof. Namens GBLV was ik woordvoerder en ik heb de wethouder gewezen op zijn verantwoordelijkheid om sociale woningen vooral te verspreiden binnen onze gemeentegrens. Talloze onderzoeken wijzen immers uit dat gedifferentieerd bouwen het meest succesvol is gebleken. Hiervan wil hij (vooralsnog) niks weten.

De fractie heeft op een aantal onderdelen aardige druk uitgeoefend en mede hierdoor is de Ouderensoos in ieder geval voor 1 jaar gered! Dit geldt ook voor het Veurtheater, ook zij kunnen nog een seizoen door. De Eneco aandelen zijn verkocht en de gemeente ontvangt straks zo’n 140 miljoen euro. En het plan om een hek te plaatsen in het Sytwendepark om het losloopgebied voor honden te verkleinen, is voorlopig uitgesteld. Ook houden we de ontwikkelingen van den Haag nauwlettend in de gaten! De nieuwbouw op de Binckhorst baart ons, op verschillende terreinen, zorgen.

Waarschijnlijk heeft u ook gelezen dat dit college 4 windmolens wil bouwen, mits er maatschappelijk draagvlak is. Maar snapt u het nog? Er staat een Haagse windmolen op de grens met Leidschendam, zelfs de coalitiepartijen drongen aan dat Den Haag deze moest gaan verplaatsen! Dit kon zo echt niet langer! En nu? Nu willen ze er dus zelf 4 neerzetten. Men waait met alle winden mee. Iets met gemakkelijke politiek, waar u als kiezer hopelijk snel doorheen prikt.

En dan hadden we ook nog de uitreiking van de sporter van het jaar! Of liever gezegd, sporter, talent of team van het jaar. Team van Velsen heeft deze mogen ontvangen, voor de tweede maal. Wij willen uiteraard ons GBLV-lid Aad van Velsen hiermee van harte feliciteren!

De lente is na de twee stormen ook in aantocht, en ik hoop velen van u buiten tijdens het wandelen in onze prachtige gemeente, te mogen ontmoeten! Zijn er misschien plekjes die ik nog niet ken en volgens u echt even moet zien? Laat het mij dan weten op B.bremer@leidschendam-Voorburg.nl

Bianca Bremer