Traag met antwoorden, snel met dreigen

PERSBERICHT

Leidschendam-Voorburg, 12 augustus 2019 − Het college van B&W geeft zichzelf een maand extra de tijd om vragen te beantwoorden van GBLV/Gemeentebelangen over het snippergroen in Stompwijk. De vragen moeten eigenlijk binnen drie werkdagen beantwoord worden, maar het college gaat bewust in de vertraging. Het college is overigens wel snel als het gaat om de inwoners van Stompwijk te dreigen met ontruiming van de betwiste stroken snippergroen. De onzekerheid voor de betreffende inwoners in Stompwijk houdt nog aan.

De vragen van Maurice Hartsinck, raadslid GBLV/Gemeentebelangen betreffen onder andere het snippergroen van bewoners aan de waterkant van de Dr. Van Noortstraat in Stompwijk. De gemeente claimt dat bewoners ‘extra’ grond hebben gekregen toen het Hoogheemraadschap van Rijnland tientallen jaren geleden de beschoeiing heeft verbeterd. Bewoners werden enkele weken geleden plotseling onaangenaam verrast met de boodschap: betalen of ontruimen.

Hartsinck noemt de houding van het college van B&W tegenover de zorgen en frustratie van Stompwijkers bijzonder laks. “Diverse inwoners hebben al bericht kregen dat zij de beschoeiing moeten ontruimen omdat zij de grond niet wilden kopen. Het college is traag met het opheldering geven aan de gemeenteraad, maar is snel met het dreigen met ontruiming,” aldus Hartsinck.

Ondertussen blijft voor veel inwoners nog onduidelijk wat het lot is van hun kades. Hartsinck: “Het college moet wat GBLV betreft fatsoenlijk met de inwoners in gesprek om tot een oplossing te komen. Het is echter pijnlijk duidelijk geworden: dit college opereert vanuit een ivoren toren in de richting de Stompwijkers.”

———————————