Geen contact tussen college en Schouten Bouw

PERSBERICHT

Leidschendam-Voorburg, 9 augustus 2019 – De fractie GBLV/ Gemeentebelangen volgt de ontwikkelingen rond Schouten Bouw uit Leidschendam op de voet na de publicaties over bouwprojecten die stil zijn gevallen. Het college van B&W heeft nu eindelijk laten weten dat er elf projecten in Leidschendam-Voorburg zijn waar Schouten Bouw bij betrokken is. Tussen GBLV/Gemeentebelangen en Schouten Bouw is contact geweest. Daaruit kwam naar voren dat het college geen contact met Schouten heeft gezocht. Een verbijsterende constatering.

310 woningen

Hans Peter Klazenga, raadslid GBLV/Gemeentebelangen vindt het ongekend hoe het college in dit dossier opereert: “De antwoorden op de vragen die we hebben gesteld over het aantal projecten laat het college gewoon een paar weken liggen, voordat ze worden doorgestuurd naar de gemeenteraad. Het college weet al twee weken dat het in totaal om elf projecten gaat waar Schouten bij betrokken is. In zes projecten van die elf gaat het in totaal om 310 woningen. Het college is gewoon niet in control als je niet in staat bent om die antwoorden direct naar de gemeenteraad te sturen.”

Niks-aan-de-hand-mentaliteit

Wat Klazenga stoort is het ontbreken van het besef van urgentie bij het college. “Elf projecten met sowieso al 310 woningen. Als je glasheldere signalen ontvangt over problemen in de realisatie, dan informeer je toch even hoe het zit? Op zo’n actieve houding zullen we dit college niet betrappen. Ik weet niet wat het met dit college is. Een volstrekt misplaatste niks-aan-de-hand-mentaliteit of het-zal-wel-niet-zo’n-vaartlopen-houding. Laat ik helder zijn: laten we hopen dat Schouten Bouw snel weer zijn zaken op orde heeft. Dat is goed voor de kopers, voor het personeel en ook voor de gemeente. Maar mocht het onverhoopt misgaan, wat gaat het college dan doen? Ik vermoed dat men niet verder komt dan “het heeft onze aandacht”. Het is echt te bizar voor woorden!”.

Geen daadkracht

Klazenga: “Het college had wat GBLV betreft direct zelf al de raad moeten informeren, had contact moeten zoeken met Schouten, met de omliggende gemeenten. Doe iets! Maar met dit college kan je nog beter een steen in een vijver gooien dan een vraag stellen. Bij de steen zie je tenminste nog een rimpeling in het water, bij dit college zie je werkelijk helemaal niets.”