“Verbindingsweg Stompwijk gaat er nu echt komen”

PERSBERICHT

Leidschendam-Voorburg, 11 oktober 2018 – De geplande verbindingsweg van Stompwijk gaat er nu echt komen. De Verbindingsweg moet de Dr. Van Noortstraat en een gedeelte Stompwijkseweg ontlasten en voor een betere en veilige verkeersdoorstroming zorgen in Stompwijk.

Donderdag 11 oktober heeft wethouder Van Eekelen samen met aannemer Jan van der Krogt, van het gelijknamige Stompwijkse bedrijf, de eerste schop in de grond gestoken als start voor de definitieve aanleg van de Verbindingsweg.

GBLV/Gemeentebelangen heeft zich de afgelopen jaren hard gemaakt voor deze weg en voormalig GBLV-wethouder Frank Rozenberg heeft de plannen definitief gemaakt. Eerst voor de reconstructie van de Stompwijkseweg en nu de definitieve start van deze veelbesproken Verbindingsweg. Daarna volgt nog de reconstructie van de Dr. Van Noortstraat.

GBLV/Gemeentebelangen heeft als lokale partij de belangen ingezien om Stompwijk als één van onze drie kernen de aandacht te geven die het verdient. De Stompwijkseweg, de Verbindingsweg en het Kulturhus waren belangrijke speerpunten van de partij. Marien van Wijk, raadslid GBLV: ’Ik ben blij dat deze stappen zijn gezet en worden uitgevoerd. Maar we moeten verder doorpakken. De (her)ontwikkeling van de Meeslouwerpolder en de bouw van woningen waar zoveel behoefte aan is in de deze mooie kern, verdienen nu onze volle aandacht”.