Column lijsttrekker Hans Peter Klazenga: Lokale Helden!

Het kan u niet ontgaan zijn: de gemeenteraadsverkiezingen zijn in zicht! Op 21 maart mag elke stemgerechtigde weer zijn of haar steentje bijdragen aan de lokale democratie. Ik zou het natuurlijk fantastisch vinden als u op GBLV/Gemeentebelangen stemt, maar nog belangrijker is dat u stemt. Laat uw democratische recht vooral niet verloren gaan.

Iedere partij doet zijn uiterste best om zoveel mogelijk kiezers voor zich te winnen.

Aangezien het om lokale verkiezingen gaat en wij de enige lokale en onafhankelijke partij in de gemeente zijn, doen wij dat door lokale helden voor het voetlicht te plaatsen.

Onze campagne heeft als motto: ”Samen maken we Leidschendam-Voorburg!” en dat ”samen ”slaat dus op de mensen uit de lokale samenleving. Die mensen maken het verschil, zetten zich in voor de gemeenschap, zijn actief in het verenigingsleven, zetten zich in voor anderen op lokaal niveau. Of het nu gaat om Voorburg, Leidschendam of Stompwijk.

Op de televisie zie ik ook de landelijke politieke partijen. Hoe grappig is het om te zien dat de landelijke partijen in onze gemeente de hulp inroepen van landelijke politici om met hen op de foto te gaan. Na de verkiezingen trekken die landelijke politici zich weer terug in hun Haagse kamertjes en zie je ze niet meer.

GBLV/Gemeentebelangen is niet afhankelijk en wil niet afhankelijk zijn van landelijke hotemetoten. Wij gaan voor de eigen kracht die we vinden in onze drie kernen: Voorburg, Leidschendam en Stompwijk. Op onze kandidatenlijst vindt u een groot aantal lokale helden terug. Maar ook op onze verkiezingsposters. U vindt daar de eerste dertien kandidaten die elk met een meer of minder bekende inwoner van onze gemeente op de gemeente is gegaan. Van jong tot oud, met of zonder migratie-achtergrond, met of zonder lichamelijke beperking, man of vrouw… het maakt niet uit. Als ik die foto’s zie dan ben ik er daar gewoon trots op. Het laat zien waar GBLV/Gemeentebelangen en ook ik voor staan: Samen maken we Leidschendam-Voorburg!