Veertien nominaties voor Cultuurprijs Leidschendam-Voorburg

– Stemmen voor Publieksprijs gestart – KLIK HIER

Leidschendam-Voorburg, 16 februari 2018 – De oproep om kandidaten aan te dragen voor de Cultuurprijs Leidschendam-Voorburg heeft geleid tot veertien nominaties. Op deze veertien kandidaten kan vanaf nu tot en met zondag 25 februari aanstaande worden gestemd. De kandidaat op wie het meeste wordt gestemd, is de winnaar van de Publieksprijs.

Na acht jaar afwezigheid is er weer een Cultuurprijs Leidschendam-Voorburg. GBLV/Gemeentebelangen heeft hiertoe het initiatief genomen. Op woensdag 28 februari aanstaande zal de Cultuurprijs feestelijk worden uitgereikt in de Franse Kerk in het Huygenskwartier Voorburg. De prijs bestaat uit een kunstwerk van Frans Kokshoorn en Ming Hou Chen.

Naast de Publieksprijs is er een Aanmoedigingsprijs en een Juryprijs. De winnaars van de laatste twee prijzen worden door een onafhankelijke jury bepaald. Tilly Zwartepoorte is voorzitter van de jury die verder bestaat uit Pan Sok en Alfred van Bunge. Tilly Zwartepoorte is blij dat er weer een cultuurprijs in Leidschendam-Voorburg is: ”Met een cultuurprijs kan je je waardering laten zien voor iedereen die actief is op het gebied van Kunst & Cultuur. Als jury staan we nu voor de taak om de winnaars van de Aanmoedigingsprijs en van de Juryprijs te bepalen. De nominaties zijn divers, maar gelukkig hebben we nog even de tijd om onze keuze te bepalen.”

Genomineerden

De veertien genomineerden zijn: Ab Smit/Cultureel Zomerfestival (festival), Adrey Caljé/Patzer (cartoonist), Angelique Schipper/Talentenloods (podium voor jong talent), Esseline van de Sande/Stadscoalitie (wereldcultuur), Guido Sprenkels (beeldhouwer), Jazz Culinair (festival), Lisette Krul/Kunstuitleen (kunstuitleen), Mira Moreno/Dans aan de Vliet (dans), Roan Pronk (dans, zang, musical), Stephan Evenblij (filmmaker, acteur, schilder), Theater Ludens (theater), Het Veur Theater (theater), Voorburgs Operakoor (koor), Zeynep Killi/Stichting IBCE (cultuureducatie).

Breng uw stem uit voor de Publieksprijs! U vindt hier ook een korte beschrijving van de genomineerden.