GBLV: Niet bijbetalen na valpartij!

Naar aanleiding van een publicatie in het Algemeen Dagblad van 4 november 2017, waarin wordt gesteld dat ouderen met een alarmeringsabonnement bij zorginstellingen moeten bijbetalen na een 3e valpartij , heeft de lokale politieke partij GBLV/Gemeentebelangen meteen schriftelijke vragen aan het college gesteld.

Het krantenartikel stelt dat zorginstellingen ouderen extra laat betalen, als ze meer dan drie keer per jaar hun persoonlijke alarmknop gebruiken. Voor GBLV reden om direct vragen aan het college van B&W te stellen of de (zorg)instellingen, die een alarmeringsabonnement aanbieden in Leidschendam-Voorburg, dit ook in de algemene voorwaarden hebben opgenomen. Mocht dat zo zijn, dan is de vraag of dit ook duidelijk met de abonnementhouders is gecommuniceerd.

Freek Steutel, raadslid GBLV: “Ik hoop dat ouderen in Leidschendam-Voorburg niet met deze extra kosten worden geconfronteerd. Het zou toch te gek voor woorden zijn als je als oudere een abonnement hebt voor hulp bij ongevallen thuis en dat je dan, als je vaker valt, ook nog extra moet bijbetalen. Als oudere loop je nou eenmaal een groter risico op een valpartij. Eén van de redenen juist om een dergelijk abonnement af te sluiten. Tja, tijdens de wedstrijd de spelregels veranderen is not done. Daarom zijn wij als GBLV benieuwd naar de antwoorden van het college,” aldus Steutel.