Geduld raakt op

De berichten over overlast van scooters en fietsers in de Herenstraat blijven aanhouden. GBLV heeft een paar maanden geleden gepleit voor een vaste handhaver in het Huygenskwartier die optreedt tegen scooterbestuurders en fietsers die het voetgangersgebied tegen de regels in onveilig maken. Volgens de burgemeester viel het allemaal wel mee en was een vaste handhaver niet nodig.

“Als je een uurtje in de Herenstraat staat weet je niet wat je overkomt. Scooters crossen voorbij, fietsers die te gast zijn in het voetgangersgebied gebruiken de Herenstraat als een Velostrada en dan zijn er nog automobilisten die nog nooit van een inrijverbod of voetgangersgebied hebben gehoord,” geeft GBLV-fractievoorzitter Walter Rosbenders aan.

GBLV is blij dat er cameratoezicht met kentekenregistratie komt, zodat verkeersovertreders kunnen worden aangepakt en de bijna altijd defecte pollers kunnen worden verwijderd. Rosbenders: ”Maar zeker tot die tijd en ook daarna zal de handhaving opgevoerd moeten worden. De extra handhavingsacties die de burgemeester had toegezegd, hebben onvoldoende effect. Dit hadden wij ook niet anders verwacht.”

Het Huygenskwartier wordt drukker door de gezamenlijke inzet die partners in het gebied en de gemeente plegen. GBLV wil niet wachten tot een bezoeker een keer echt van zijn sokken wordt gereden en letsel oploopt. Het gaat GBLV om structurele handhaving, niet om af en toe een goedbedoelde actie zonder permanent effect. Rosbenders is duidelijk: ”Ons geduld als het gaat om het verbeteren van de handhaving in het Huygenskwartier raakt zo langzamerhand echt op!”

De fractie GBLV heeft opnieuw vragen gesteld aan de burgemeester hoe hij tegen de handhaving op dit moment aankijkt. Als de antwoorden niet het vertrouwen geven dat de handhaving structureel wordt verbeterd dan sluit de fractie het indienen van een motie hierover in de eerstvolgende raadsvergadering niet uit.