Bianca Bremer: ‘Ik ben trots om hier wethouder te zijn!’

‘Ik ben trots om hier wethouder te zijn!’

GBLV’ers Wim Jansen en Maurice Hartsinck zijn samen gaan zitten met de kersverse GBLV-wethouder Bianca Bremer in de welbekende en prachtige Stadstuin Rusthout die door burgerinitiatief open is gebleven. Een korte kennismaking.

Na het vertrek van Frank Rozenberg en het uit de coalitie stappen van GLBV/Gemeentebelangen, besloot de winnaar van de afgelopen verkiezingen toch weer om terug te keren in de coalitie. Op verzoek van alle politieke partijen en burgers kwam GBLV, na uitgebreid overleg met Frank, tot de conclusie dat er zoveel moois is gerealiseerd in de afgelopen raadsperiode dat het enorm zonde zou zijn als dit in de toekomst niet verder voorgezet zou kunnen worden. En zo kwam Bianca Bremer, nu al welbekend, voor het voetlicht. De Voorschotense werd gevraagd om Frank op te volgen. Bianca, geïnstalleerd op 30 mei, geeft aan veel zin in haar nieuwe functie te hebben. Om eens met haar kennis te maken zijn Wim Jansen en Maurice Hartsinck met haar gaan zitten in Stadstuin Rusthout.

Je was in Voorschoten al wethouder, van welke partij?

“Ons Voorschoten, lokale partij, zelf opgericht! Mijn portefeuille omvatte onder andere ruimtelijke ontwikkeling, jeugdzorg, monumentenerfgoed, beheer Openbare Ruimte en onderwijs en projecten als de reconstructie Vlietwijk en de Duivenvoordecorridor, een hele lijst! 

Wat was voor jou destijds de reden om een partij op te richten? 

“Nou, één van de redenen om een lokale partij op te richten was omdat ik in de raad zat voor de VVD. Op een gegeven moment wilde de ondernemers een ondernemersfonds om daaruit kerstversiering, sinterklaas-intocht en dat soort zaken van te bekostigen. En de landelijke VVD zei nee dat gaan we niet doen, paarse krokodil, nieuwe belastingmaatregel daar moet je tegen zijn. Toen dacht ik; dat is raar!  Er is een groep lokale ondernemers die iets willen, wij kunnen als gemeente faciliteren maar iemand in Den Haag vindt dat ik nee moet zeggen. Vond ik zo geen fijne manier van werken. Volgens mij moet je gewoon vrij kunnen handelen en maatwerk leveren. Ik zeg altijd gekscherend: die stoeptegel maakt het niet uit of je democraat, liberaal of links of rechts bent, die stoeptegel moet recht liggen!”

En hoe ben je met Gemeentebelangen in contact gekomen en hoe waren die contacten?

“Ik werd gebeld, door Frank, en werd gevraagd of ik zijn opvolger wilde zijn. Zo… nou ik stuiterde werkelijk alle kanten op, haha! Ik was ook het laatst zittende collegelid in Voorschoten, want vier dagen voordat Frank belde had Inge Nieuwenhuizen te kennen gegeven dat ze zou opstappen. Dus ik heb anderhalve week bedenktijd gevraagd. En ik stuiterde die anderhalve week werkelijk alle kanten op. Ik vond het een moeilijke keuze, Wel een mooie kans, jeetje!”

Hoe heb je uiteindelijk die knoop doorgehakt?

“Ik ben op mijn gevoel afgegaan. En ik heb wijze mensen om advies gevraagd, en die zeiden Bianca, dit soort kansen komen ook maar een keer voorbij, als je het leuk vindt moet je het gewoon doen.” Bianca was geen onbekende van GBLV. Zij werkte al samen met Frank, zoals in het dossier over de duivenvoordecorridor. “Tussen ons was toen al een goede klik.” Ook Hans-Peter Klazenga en Ed Klaarhamer heeft zij eerder ontmoet, toen zij wilde kennismaken met alle lokale partijen in de omgeving. Pas na diverse uitgebreide gesprekken heeft ze ja gezegd. “je wilt Voorschoten ook netjes achterlaten.”

Hoe heb je dat uiteindelijk gedaan?

“Ik heb het gewoon eerlijk gezegd. Het merendeel zei joh, wat leuk voor je! Een bekroning op je werk, een eer dat je gevraagd wordt. Alleen  maar positief eigenlijk. Daarnaast natuurlijk mijn portefeuille netjes aan mijn opvolger overgedragen”

Hoe ervaar je het tot nu toe?

“Even hard werken om alles bij te lezen, weinig rust. maar wel heel leuk en wat ik ook opmerkelijk vind is dat ik kennelijk ook toe was aan iets nieuws want ik krijg er een heel positief gevoel van, nieuwe energie zeg maar. Heerlijk! Ik zat ook al wel 11 jaar in de politiek in Voorschoten, waarvan 8 jaar in de raad. Dit is weer wat anders, andere omgeving. Ja, leuk!”

Wim: maar ik moet ook zeggen, je had het er over dat je op je gevoel af bent gegaan, welnu dan is je gevoel in al die jaren niet veranderd. Want de opvattingen van jouw oprichtingspartij en de opvattingen van Gemeentebelangen…

“zijn gelijk!”

Wim: Naadloos, naadloos

“ik had het natuurlijk ook niet voor iedere partij gedaan. Je moet wel bij elkaar passen.”

Je wordt nu voor een jaar wethouder. Heb je al nagedacht over wat je gaat doen daarna?

“Nou, het was een van de voorwaarden waarom ik zou komen:  dat ik wel de verkiezingen in ga met jullie!”

Wij wensen je de komende tijd veel succes, Bianca!

Bianca woont al 17 jaar samen met haar vriend. Ze hebben drie honden, waterschildpadden en vissen in een grote vijver. Meer weten over wat zij zoal doet als wethouder? Zij nodigt u van harte uit om haar te volgen op Facebook en Twitter!

Voeg haar toe: https://www.facebook.com/bianca.bremer.507

@biancaBMBremer

kijk ook eens op: www.stadstuinrusthout.nl