Eerbetoon voor “Vader der veteranen” Luitenant-generaal Ted Meines

De lokale politieke partij GBLV/Gemeentebelangen wil dat de vorig jaar op 95 jarige leeftijd in zijn woonplaats Leidschendam overleden luitenant-generaal Ted Meines in de gemeente een blijvend eerbetoon krijgt. Ted Meines wordt gezien als de “Vader der veteranen” door zijn grote rol in de totstandkoming van een goed veteranenbeleid.

GBLV denkt aan het vernoemen van een straat of park naar Meines. “Het is een eerbetoon aan Meines, maar ook aan alle veteranen in onze en andere gemeenten,” aldus GBLV-fractievoorzitter Rosbenders. Burgemeester Tigelaar heeft aangegeven deze handschoen op te pakken en zal, in overleg met de familie, op korte termijn met een voorstel komen. GBLV spreekt de hoop uit dat ook andere gemeenten generaal Meines en de veteranen waar hij met hart en ziel voor stond op deze wijze zullen eren.
Ted Meines tijdens een toespraak in Leidschendam op Veteranendag 2015 (foto: Ot Douwes)