GBLV feliciteert “A Walk In The Park”

Fractie en bestuur van GBLV/Gemeentebelangen feliciteert de organisatie van het festival A Walk In The Park met het enorme succes van dit jaar. Drie dagen lang was er voor iedereen iets te beleven in Park Vreugd en Rust en het Huygenskwartier in Voorburg. “Met de inzet van mensen die hun nek durven uit te steken in en voor onze gemeente, is er weer een fantastisch festival neergezet waar de positiviteit voor onze gemeente vanaf spat!” aldus Hans Peter Klazenga, raadslid GBLV.

Klazenga: “Het succes van dit evenement met duizenden bezoekers van jong tot oud laat zien dat de uitgezette koers in het Evenementenbeleid een goede is. Evenementen mogelijk maken en als gemeente positief benaderen. Dat is ook waar GBLV voor staat: meedenken in plaats van tegendenken.”

De financiële ondersteuning vanuit de gemeente voor A Walk In The Park en andere belangrijke evenementen in de gemeente is voor de komende drie jaar geborgd. Dit toekomstperspectief vindt GBLV belangrijk om ook zekerheid te bieden aan de evenementorganisatoren. Klazenga: ”Wat GBLV betreft laat dat ook de waardering en het vertrouwen zien voor de organisatoren van deze evenementen. Met A Walk In The Park, de Vlietdagen en binnenkort de tijdrit van de Binck Bank Tour wordt Leidschendam-Voorburg als toeristisch-recreatieve gemeente bijzonder positief op de kaart gezet. Dat kan niet zonder de inzet van de verschillende evenementenorganisatoren die onze gemeente rijk is,” geeft Klazenga aan.

Gebruik maken van elkaars expertise
Daarnaast is de steun in welke vorm dan ook van het gemeentebestuur essentieel. Klazenga stelt: “Het is een wisselwerking. De evenementorganisatoren hebben de expertise in huis om een goed evenement te organiseren en de gemeente stelt de kaders en faciliteert. In mijn optiek maken we dan gebruik van alle positieve krachten die wij binnen onze gemeente hebben. Het gebaar dat de organisatie van A Walk In The Park vrijdagavond maakte in de richting van oud-wethouder Rozenberg om hem te bedanken voor zijn inzet om evenementen een betere plek te geven in onze gemeente heeft GBLV daarbij bijzonder gewaardeerd.”