Onnodige regeldruk bij evenementen?

De fractie van de lokale politieke partij GBLV/Gemeentebelangen is blij met de evenementen die door vrijwilligers overal in de gemeente worden georganiseerd. Landelijk wordt er geconstateerd dat er steeds meer eisen aan evenementen worden gesteld, waardoor de lol voor organisatoren er meer en meer vanaf gaat. GBLV vindt dat ongewenst en wil graag zicht hebben op de situatie in Leidschendam-Voorburg.

Hans Peter Klazenga, raadslid GBLV: “De landelijke trend -horen wij ook van vrijwilligers- in onze gemeente: om een evenement te kunnen organiseren wordt steeds meer gevraagd. Het zou jammer zijn als vrijwilligers om die reden afhaken en mooie evenementen verloren gaan.”

GBLV heeft nu aan het college gevraagd hoe het in Leidschendam-Voorburg staat met de vergunningeisen en regeldruk rond evenementen.

“We hebben het college gevraagd om daarin inzicht te geven in twee concrete situaties: de jaarlijkse Sint Maarten Lampionoptocht en het uitvoeren van livemuziek op een podium op de openbare weg. Wij zijn benieuwd hoe de vergunningaanvraag nu loopt en welke verbetermogelijkheden het college daarin ziet,” aldus Klazenga.
Gemeentebelangen Logo met Slogan