Hoe kan één windmolen nou het landschap Leidschendam & Voorburg ontsieren?

Sinds eind 2016 heeft de gemeente Den Haag een reusachtige windmolen geplaatst langs de A4. Deze grote windmolen ontsiert de gemeente Leidschendam-Voorburg en tast direct het woongenot aan van de bewoners van de Zeeheldenbuurt en omgeving. Als protest heeft de fractie van de lokale partij GBLV/Gemeentebelangen een nieuwjaarsgroet gestuurd aan de gemeente Den Haag met daarop de nieuwe skyline van Leidschendam-Voorburg.

De fractie is vooral bezorgd over het woongenot van de mensen in de Zeeheldenbuurt. Hans Peter Klazenga, raadslid GBLV/Gemeentebelangen: ”Wij zien op Facebook de filmpjes voorbij komen van de slagschaduw van de wieken van de molen in de huizen. Dat is natuurlijk heel irritant en dan durft de Haagse wethouder Baldewsingh nog te beweren dat 1 molen niet de omgeving ontsiert. Ik zou zeggen ga eens op bezoek bij de mensen in de Zeeheldenbuurt.” Ondanks jarenlange protesten is deze molen toch dicht bij een woonwijk geplaatst. Klazenga: “Den Haag legt, door de molen zo dicht bij onze gemeente te plaatsen, de overlast bij een ander neer. Dat is niet de wijze waarop wij met onze buren willen omgaan. Er komt nu ook protest uit de Haagse wijk Leidschenveen.”

Om de bewoners te steunen in hun protest organiseert GBLV/Gemeentebelangen in samenwerking met het actie comité “Windturbine Vlietzone” uit de Zeeheldenbuurt en “Houdt Vlietrand Groen” een protestbijeenkomst op maandag 23 januari om 20.00 uur in Partyboerderij Hijdra. Alle betrokkene zijn welkom. Op deze bijeenkomst worden de omwonenden geïnformeerd door een jurist over hun rechten en kijken hoe we samen kunnen voorkomen dat er meer molens komen.

Marien van Wijk, commissielid Openbaar Gebied: “Wij kunnen die windmolen niet weghalen, maar we kunnen middels een handtekeningenactie het college van Den Haag wel wijzen op hun verantwoordelijkheden.”
PB GBLV Windturbine
Foto: Nieuwe “skyline” Leidschendam-Voorburg