Geen milieustraat pal voor winkels Damcentrum

GBLV/Gemeentebelangen heeft schriftelijke vragen gesteld aan verantwoordelijk wethouder Stemerdink omtrent het nut en de kosten van een milieustraat met ondergrondse vuilcontainers op de locatie Damplein voor de ingang van de Hoogvliet supermarkt, pal voor Van Rijn Culinair en Slagerij Piet Scholten.

In het verleden heeft de fractie van de lokale partij GBLV/Gemeentebelangen aangeven de locatie voor een milieustraat vóór de Hoogvliet, een onlogische te vinden. Recentelijk heeft de rechter uitspraak gedaan geen bezwaren te zien tegen deze locatie. Echter vanuit de ondernemers van het Damcentrum zijn er nog steeds bezwaren. De fractie vraagt de wethouder daarom helemaal af te zien van het plaatsen van vuilcontainers op deze locatie.

Marien van Wijk, Commissielid GBLV: “Er is en er wordt veel geld geïnvesteerd in het Damcentrum om de winkelpanden bezet te krijgen en er een aantrekkelijk centrum van te maken. Ook recentelijk is hier weer extra geld voor vrij gemaakt. Wij vinden het dus heel onlogisch om zo dichtbij een aantal aantrekkelijke winkels vuilcontainers te plaatsen en stellen voor helemaal af te zien van containers op deze plaats. Er zijn genoeg plekken in onze gemeente waar bewoners hun afval kunnen brengen en als dadelijk het omgekeerd inzamelen is ingevoerd zijn deze milieuparken minder noodzakelijk.”
PB GBLV Foto hoogvliet Ap de heus Foto: Ap de Heus