GBLV kiest voor gebouwenschuif voor versterking Huygenskwartier

GBLV/Gemeentebelangen is erg enthousiast over plannen voor de zogenaamde gebouwenschuif in het Huygenskwartier/Herenstraat. Door vier gemeentelijke panden een nieuwe bestemming te geven, biedt dit zeer verrassende mogelijkheden voor het gebied.

• 100 extra parkeerplaatsen
• een gemeentelijk servicepunt
• de bouw van een aantal (starters)woningen
• ruimte voor economische ontwikkelingen, zoals een nieuwe en grotere Hoogvliet
• betere vergaderfaciliteiten voor de raad en haar bezoekers
• versterking van de monumentale en gezellige uitstraling.

Om omwonenden en ondernemers te enthousiasmeren en te informeren bezocht een team van GBLV afgelopen zaterdag het Huygenskwartier (foto). De plannen werden in het winkelgebied goed ontvangen. Vooral de aanpak van de moderne gevel op nummer 42 vond veel bijval. GBLV steunt dan ook graag de plannen voor een gebouwenschuif.pb-gblv-flyerteam-velu-steutel-van-den-akker-en-klazenga-in-actie