GBLV positief over Life & Garden en Vlinders a/d Vliet

GBLV/Gemeentebelangen heeft met de fractie een presentatie mogen bijwonen van nieuw opgestelde plannen van Life & Garden en Vlinders aan de Vliet.

De nieuwe plannen voor de Duivenvoordecorridor (DVC) bieden ook voor Life & Garden en Vlinders aan de Vliet mogelijkheden. Ondernemers De Groot (Life & Garden) en Kienjet (Vlinders aan de Vliet) hebben een gezamenlijk plan ontwikkeld om beide ondernemingen te vernieuwen in een gezamenlijk pand. Het plan moet gerealiseerd worden aan de kant waar nu Vlinders aan de Vliet zit. Dit plan met o.a. een restaurant, een toeristisch informatiepunt en de mogelijkheid om natuur te beleven; zal een aanwinst zijn voor de inwoners van Leidschendam-Voorburg en de wijde omgeving.

Beleving en duurzaamheid staan in het nieuwe plan centraal. Door nieuwe mogelijkheden rond energieopwekking is er ook de kans om vanuit de twee ondernemingen de woningen in de Duivenvoordecorridor te voorzien van energie. De planvorming rond de DVC loopt al een hele tijd. Voor de huidige ondernemers is het belangrijk dat er nu concrete en snelle stappen worden gezet in het proces.

Marien van Wijk, commissielid GBLV: “Met dit huidige plan is er concreet een toekomstperspectief voor beide ondernemers. Nu is het van belang dat er snelheid gemaakt gaat worden. Als het nog langer gaat duren, zullen deze ondernemers niet de energie en vitaliteit meer hebben. Het nieuwe concept kan wat GBLV betreft op korte termijn tot uitvoer gebracht worden. Een ambitieus en mooi plan volgens GBLV.”
PB GBLV uitleg heer de Groot