Bestrating Damcentrum gevaarlijk voor ouderen

GBLV maakt zich grote zorgen over de kwaliteit van de bestrating in het Damcentrum. Delen van de nieuwe bestrating leiden tot ongelukken en gewonden.

Ouderen die gebruik maken van een rollator kunnen niet uit de voeten met de klinkers in het Damcentrum. Iedereen is het er over eens: de nieuwe klinkers zijn een genot voor het oog, maar in gebruik zijn ze onhandig en gevaarlijk. Hoe het wel moet, is te zien bij basisschool De Zonnewijzer, daar is een andere klinker gebruikt. Voor zorgcentrum Vlieterhove e.o. zijn andere klinkers gebruikt. Dit heeft tot gevolg dat ouderen met en zonder rollator veel ongemakken ondervinden en zelfs vallen. De eerste gewonden zijn inmiddels een feit.

Freek Steutel, raadslid GBLV: ”Het is wel duidelijk; het Damcentrum is prachtig, alleen de keuze  voor dit type klinker leidt tot gevaarlijke situaties. Inmiddels heb ik hierover vragen gesteld aan het college. De huidige situatie is ongewenst.”Klinkers Foto: De twee soorten klinkers naast elkaar gebruikt