Problemen met afvalbakken aanpakken

In de afgelopen maanden heeft de fractie van GBLV veel klachten over afval- en meeuwenoverlast ontvangen. Op veel plaatsen zijn er problemen met ondergrondse containers en zwerfafval rond deze plekken. Dit geeft overlast van ongedierte en ook van meeuwen.

Sanja Duijvestijn, raadslid GBLV en fractiewoordvoerder werkgroep afvalbeleid: “De fractie heeft vragen gesteld aan het college over de overlast die veel inwoners ervaren van het zwerfafval. Over de ondergrondse afvalcontainers is al veel gesproken, maar ze blijven een bron van problemen voor veel bewoners. Afval wordt naast de containers gezet en dat trekt weer ongedierte en ook meeuwen aan. Wat GBLV betreft wordt het nu tijd om met een echte oplossing te komen. De afvalcontainers moeten werken, het meldpunt van Avalex moet klantvriendelijker, de handhaving geïntensiveerd en er moet sneller op klachten worden gereageerd.”
troep Van Duvenvoordelaan Foto: Troep op de Van Duvenvoordelaan (Ap de Heus)