Corbulogarage Voorburg wordt gratis parkeren

Nadat GBLV/Gemeentebelangen twee jaar geleden aandacht heeft gevraagd voor gratis parkeren in de Corbulogarage in Voorburg, lijkt de kogel nu dan toch echt door de kerk. Het betaald parkeren wordt geschrapt en daarvoor in de plaats komt gratis parkeren, met een blauwe zone.

parkeergarageRaadslid Frank Rozenberg heeft in de afgelopen twee jaar keer op keer aan de verantwoordelijk wethouder Van Ostaijen gevraagd waarom bezoekers van het winkelcentrum Julianabaan nog steeds moesten parkeren voor de Corbulogarage. “De beheerovereenkomst voor de Corbulogarage liep af en als GBLV/Gemeentebelangen hebben we toen aan de wethouder gevraagd om gratis parkeren in te voeren. Het duurde wel erg lang, maar de aanhouder wint: de afspraken tussen de gemeente en de beheerder van de garage zijn herzien en gratis parkeren is binnenkort een feit. Dat is een mooie opsteker voor de winkeliers en de bezoekers van de Julianabaan.”

Voor GBLV/Gemeentebelangen is gratis parkeren een belangrijk thema in de verkiezingscampagne; een thema dat ook in de openbare debatten die nog volgen tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart aanstaande aan de orde moet komen.

DSC07389
Raadslid Frank Rozenberg wijst naar het bord dat nu nog de parkeerkosten weergeeft. (Foto: Ap de Heus)