Verbijstering over Avalex lening van 7 miljoen euro

Bij de behandeling van de kwartaalrapportages van Avalex bleek dat het Avalex-management een lening van 7 miljoen euro was aangegaan bij de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) zonder de daarvoor vereiste instemming van het Algemeen Bestuur (AB) van Avalex. 

logo_avalexFrank Rozenberg, raadslid GBLV: “Het is echt ongelofelijk hoe Avalex opereert. Voor de zomervakantie krijgt het AB van de accountant te horen dat er door het management procedures niet zijn gevolgd en het bestuur niet in kennis werd gesteld van allerlei zaken. Dat zou allemaal gaan veranderen en niet meer voorkomen. Nog geen drie maanden later presteert het Avalex-management het om zonder de noodzakelijke instemming van het AB een lening van zeven miljoen euro af te sluiten bij de BNG. Met de bestuurlijke en managementstructuur van Avalex is het wat GBLV betreft echt helemaal mis. Het beeld doemt bij mijn fractie op dat men bedrijfje wil spelen, maar volstrekt lak heeft aan de spelregels die daarbij horen. Wat die bestuurders en dat management kennelijk maar niet willen beseffen is dat men speelt met gemeenschapsgeld. Als dat zo doorgaat krijgen de inwoners vanzelf een keer de rekening gepresenteerd door een verhoging van de afvalstoffenheffing.”

Wat GBLV betreft moet zo snel mogelijk afscheid worden genomen van de huidige Avalex-structuur. “Het huidige Avalex is echt trekken aan een dood paard. Het is te bizar voor woorden. Een bedrijf dat de zekerheid van de afvalinzameling heeft, werkt met betrokken mensen op de werkvloer en het dan toch keer op keer weet te verprutsen,” geeft Rozenberg aan.