Freek Steutel (TON) versterkt fractie Gemeentebelangen

Gemeentebelangen Leidschendam-Voorburg (GBLV) en Freek Steutel, voormalig fractievoorzitter Trots op Nederland (TON), slaan de handen ineen. Freek Steutel heeft besloten TON te verlaten gezien alle ontwikkelingen rond TON in het afgelopen jaar. In goed overleg heeft Freek Steutel besloten zijn politieke carrière voort te zetten bij GBLV. GBLV is verheugd Freek Steutel in haar midden op te nemen om zo op een nog bredere basis het programma van GBLV uit te dragen.

GBLV kan met de komst van Freek Steutel zich nog sterker maken voor een leefbare en rechtvaardig opgebouwde gemeente. Fractievoorzitter Hans Peter Klazenga van GBLV: “Freek heeft kennis van zaken en weet mensen aan te spreken op een wijze die past binnen de lijn die wij als Gemeentebelangen voorstaan: kort, bondig en direct.”

Freek Steutel geeft aan dat de basis onder de eenmansfractie van TON steeds verder afnam: “Van een goede landelijke partijorganisatie is bij TON geen sprake meer en dat doet pijn. Resteert een eenmansfractie in de oppositie. Dat is in de gemeenteraad van de Leidschendam-Voorburg, maar ook in het algemeen, heel moeilijk opereren. De manier waarop Gemeentebelangen zich inzet voor inwoners en ondernemers spreekt mij erg aan. Helder, transparant, wars van oud machtsdenken en richten op de inhoud. TON is voor mij, helaas, nu verleden tijd. Ik heb er zin in om met de collega’s van Gemeentebelangen een frisse wind door de gemeente te laten waaien”.

Door de overstap van Freek Steutel wordt GBLV naar het aantal uitgebrachte stemmen de tweede partij in de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg. (Foto’s: Picsfrozen)